Esillä

Laitilan kirjasto 8.12.2022

Pidimme Jarin kotiseudulla Laitilassa näyttelyn yhteydessä luennon ja työpajan. Oli mukavaa päästä juttelemaan projektista ja tulkitsemaan osallistujien tarinarikkaita kuvia.


Raision kirjasto 22.11.2022

Näyttelyn päätteeksi luento ja työpaja Raision kirjastolla. Mukavaa keskustelua ja pohdintaa aiheesta sekä onnistuneita kuvia työpajan jäljiltä!


Turun Sanomat 22.11.2022

”Maailma, jossa kellään muulla ei ole sijaa”

Mielimaissa on valokuvanäyttely, jossa masennusdiagnoosin saaneet henkilöt esiintyvät omilla kasvoillaan ja tarinoillaan.
https://www.ts.fi/kulttuuri/5827251


23.11.2022 Taidekeskus Ahjo, Joensuu

Näyttelyn viimeisen päivän kunniaksi vietettiin iltapäivän Mielimaissa-luennon ja työpajan merkeissä. Osallistujat olivat kiinnostuneita työstämme ja tarttuivat myös kuvaustehtävään tarmolla. Jari päätyi vielä erään osallistujan hienoon pohdiskelevaan otokseen oman taulunsa edessä.


8.10.2022 Suomen Valokuvaterapiayhdistys

Saimme vieraita ympäri maata kun Suomen valokuvaterapiayhdistys saapui Turkuun viettämään päivää Mielimaissa-luennon ja työpajan merkeissä.

Kiinnostavia keskusteluja kuvan ja mielen yhteydestä. Valokuva toimii porttina, kuljettimena ja dialogin välineenä.


23.9.2022 Steiner-koulun lukio, Turku

Jari kävi puhumassa Turun Steiner-koulun lukion oppilaille masennuksesta ja Mielimaissa-projektista. Oppilaat haastoivat kysymyksillään Jarin pohtimaan aivan uudenlaisia juttuja.


15.9.2022 Kaarina-talo, Kaarina

Näyttelyn puolessavälissä Kaarina-talon Kaarina-salissa järjestettiin Mielimaissa-luento. Olimme hyvin innoissamme kun saimme esitellä teoskuvia valtavalta ruudulta.


Kaarina-lehti 7.9.2022

”Masennus sai tuntemaan oloni nollaksi.”

Kaarina-talon näyttely murtaa mielenterveysogelmiin liittyviä tabuja.

www.kaarina-lehti.fi/2022/09/masennus-sai-tuntemaan-oloni-nollaksi-kaarina-talon-nayttely-murtaa-mielenterveysongelmiin-liittyvia-tabuja/


30.8.2022 Keuruun kirjasto

Näyttelyn viimeisen päivän kunniaksi making of -luento + kuvakerrontatyöpaja. Ilta oli täynnä hienoja huomioita ja luovia kuvia.


24.7.2022 Galleria 3H+K, Pori

Näyttelyn viimeisen päivän kunniaksi vietimme iltapäivän Mielimaissa-luennon ja työpajan merkeissä. Oli erityisen hauskaa puhua teoskuvien luomisesta taulujen keskellä. Osallistujat olivat kiinnostuneista hankkeestamme, esittivät hyviä ajatuksia ja tarttuivat tarmolla haasteeseen kun oli aika valokuvata.


Satakunnan Kansa 9.7.2022

Masennuksen muotokuva

Kun masennus riuhtaisi Jari Niemisen niin syvälle pimeyteen, että toivo vaikutti menneen, hän päätti antaa itselleen vielä yhden yrityksen. Myöhemmin hän kertoi tarinansa valokuvaaja Vesa Tynille, joka oli hiljattain kokenut pysäyttävän menetyksen. Kaksikko vangitsi Niemisen sairauskokemuksen muotokuvaan. Se oli alkusysäys tavoitteelle murtaa mielenterveysongelmien tabuja.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008916747.html


10.5.2022 Humanistinen ammattikorkeakoulu, Turku

Koko päivän Making of -luento ja kuvakerrontatyöpaja. Turun Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoille. Hienoja keskusteluja, naurua ja kyyneliäkin.


9.4.2022 Klaukkalan kirjasto, Nurmijärvi

Making of -luento + kuvakerrontatyöpaja. Osallistujat ottivat upeita kuvia jotka herättivät paljon keskustelua valokuvien sisällöstä. Tulkintoja on yhtä monta kuin kuvalla katsojia.


Kotiliesi 10/2022

Halusin, että äiti rakastaisi

Kenda Palmula, 25, on joutunut taistelemaan äidin rakkaudesta koko elämänsä. Nyt taistelu on hävitty ja Kenda seisoo omilla jaloillaan.

https://kotiliesi.fi/ihmiset-ja-ilmiot/kenda-palmula-on-joutunut-taistelemaan-adoptioaitinsa-rakkaudesta-koko-elamansa/


Kamera-lehti 4/2021

Vesa Tyni on vuoden freelance-journalisti.


28.1.2021 Steiner-koulun lukio, Turku

Jari kävi puhumassa Turun Steiner-koulun lukion oppilaille masennuksesta ja Mielimaissa-projektista. Oppilaat osasivat esittää erityisen kiperiä kysymyksiä luennon jälkeen.


9.3.2020 Humanistinen ammattikorkeakoulu, Turku

Jari kävi puhumassa Turun Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoille Mielimaissa-hankkeesta. Opiskelijoiden kanssa syntyi hyvää keskustelua mm. ihmisten kohtaamisesta.Mainostorstai 27.2.2020

Mielimaissa voitti Vuoden mainos 2019 -gaalassa Paras toteutus -sarjan. Lisäksi saimme kunniamaininnan Paras oivallus -sarjassa.

https://vuodenmainostorstai.fi/2019/voittajatKotiliesi 1/2020

Entinen macho

Ari-Pekka Kytösaho on ollut masentunut vuosia. Sairastaminen on muuttanut hänet täysin. Äijien äijästä on tullut herkkä mies.


4.10.2019 Helsingin Sanomat

”Ainakin minusta jää kaunis ruumis” – Kolme vuotta sitten Jari Nieminen asetti elämälleen takarajan, nyt valokuvat auttavat muistamaan kamppailun masennusta vastaan

Mielimaissa-projekti pyrkii laajentamaan masennukseen liittyviä mielikuvia ja tarjoamaan vertaistukea sairastuneille.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006260462.html


24.9.2019 Turun Sanomat

”En tiennyt miten pimeää pimeys voi olla”

Jari Nieminen sairastui masennukseen kuusi vuotta sitten. Muotokuvahanke pyrkii purkamaan masennukseen liittyviä tabuja.

www.turunsanomat.fi

Turun Sanomat 24092019


9.9.2019 Yle.fi

”Välillä painaa rinnasta niin kovaa, että on vaikea hengittää” – Jari aikoi kuolla syntymäpäivänään mutta valitsi toisin, muistoksi jäi valokuva

Jari Niemisen ja valokuvaaja Vesa Tynin Mielimaissa-projekti murtaa tabuja mielenterveydestä.

https://yle.fi/uutiset/3-10956578